StartStart.htmlStart.htmlshapeimage_2_link_0
AnmälanAnmalan.htmlAnmalan.htmlshapeimage_3_link_0
NärproduceratNarproducerat_Kullaberg.htmlNarproducerat_Kullaberg.htmlshapeimage_4_link_0
FöretagForetag.htmlForetag.htmlshapeimage_5_link_0
KontaktKontakt.htmlKontakt.htmlshapeimage_6_link_0
ResinfoResinfo.htmlResinfo.htmlshapeimage_7_link_0

Gulnäbbad lira, Portugal 2011

Birdwave är din partner när du vill göra något spännande och annorlunda.

Vandra med en skicklig bergsguide i Alperna, skåda fågel på noga utvalda platser med fantastisk natur och ibland med inhemska guider. Allt till en

rimlig kostnad och upplevelser för livet.

Arrangör är Tur & Retur, Norra Storgatan 16

252 20 Helsingborg orgnr. 556528-1226.

Idé och guidning Birdwave.


Närproducerat presenterar olika aktiviteter i vår närmiljö.

Området runt Kullaberg har en unik natur där Du kan vandra och skåda fågel med kunnig guide. Lars Bergendorf guidar och berättar om klockgrodorna vid Mölle Fälad

På sommaren anordnar vi fågelskådning utmed Skäldervikens kust för att lära oss de olika vadarfåglarna som rastar här på sin väg från Sibirien till sydligare trakter.


Birdwave: butik och kontor: Italienska vägen 323, 263 77 Mölle tel 0706 341 113 info@birdwave.se

Du hittar oss i gamla naturum på Kullaberg!

Ett helt nytt koncept för fågelskådning.

Vi besöker både Spanien och Marocko för att följa det massiva sträcket som passerar bla Gibraltar.

Spanien och Marocko

18-25 september

Kapuggla i Marocko!

De flesta fågelskådare koncentrerar sig på den spanska sidan, men vad händer med alla de flyttfåglar som anländer i Afrika? Över 250 fågelarter har registrerats passera denna sträcka . Rovfåglar är det mest spektakulära, men flyttningen av havsfåglar, storkar, hägrar och tättingar såsom biätare, lärkor och svalor är imponerande på båda sidor. Andalusien i Spanien och den nordligaste delen av Marocko.
Vi kommer att koncentrera våra ansträngningar på att studera denna spektakulära fågelflyttning, först i Spanien och sedan i Marocko, där vi besöker den internationellt erkända Merja Zerga, där kapuggla blir en viktig målart. På grund av de varmare klimatet det senaste decenniet så flyttar många fåglar inte så långt ner i Afrika och detta kommer att ge oss goda möjligheter att få se fåglar såsom Skatgök och Rallhäger som inte övervintrade i området för tjugo år sedan .

Vi besöker flera obsplatser och får njuta av den aldrig sinande strömmen av gamar, glador, örnar, kärrhökar och storkar medan otaliga mängder av småfåglar födosöker innan de "hoppar" över Medelhavet till sina övervintringsområden. Denna höstflyttning är en upplevelse som alla natur-och fågelvänner inte bör missa.

Dag 1, 2, 3 - Från Malaga på väg till Gibraltar sund kommer vi att besöka mynningen av floden Guadalorce. Beroende på vattennivåerna i sjöarna där, och med ett viktigt vassområde, är det goda livsmiljöer för inhemska arter, inklusive rödhuvad dykand, kopparand, styltlöpare, brun kärrhök, grässångare och sammetshätta. Sundet koncentrerar de flesta av de västeuropeiska flyttfåglarna. Flera obsplatser kommer att besökas och ger möjligheter att se många flyttfåglar såsom seglare, svalor, biätare etc., men främst kretsande rovfåglar såsom smutsgam, dvärgörn, ormörn, bivråk, och rödfalk.

Vi kommer också att besöka Gibraltar. Havssulor är vanliga, men flera arter av liror är också sannolikt. Längs kusten kommer vi att stöta på koncentrationer av måsar, inklusive Rödnäbbad trut och Långnäbbad mås, även tärnor och vadare i en perfekt kombination av fågelskådning och natursceneri som kommer att erbjuda en chans att hitta rariteter och oväntade fåglar. Övernattning i Zahara de los Atunes.
Dag 4
- Vi kommer att ta färjan mellan Tarifa och Tanger i norra Afrika. När vi färdas i Gibraltarsundet har vi goda chanser att få se delfiner såsom Flasknosdelfin, Vanlig och Strimmig delfin samt havsfåglar. Vi kommer sedan köra till vår nya bas i Littoralbergen i Jebel Kebir där vi besöker de bästa obsplatserna. Övernattning lokalt.
Dagar 5,6 - Vi besöker platser som Punta Ceres, Jebel Mussa och Cap Spartel, och leta efter lokala fåglar som svartkronad tchagra, de afrikanska raserna av blåmes och bofink. Vi kommer också att se många flyttfåglar som anländer från Europa. En dag kommer vi att åka till den berömda Merja Zerga våtmark, förklarat som ett biologiskt reservat 1987. Lagunen är omgiven av ett brett bälte av låg vegetation och är en viktig fristad för änder, vadare, tärnor, måsar och ett stort antal andra flyttfåglar. Här tar vi en båttur och stödjer därmed lokala grupper som är aktiva för att främja ekoturism. Detta är också det bästa stället att se kapuggla i hela Marocko. 1988, var den sista observationen av övervintrande smalnäbbad spov just här. Andra intressanta fåglar här är rödhalsad nattskärra, småtrapp och tjockfot. Övernattningar lokalt.
Dag 7 - Sent på dagen kommer vi att ta färjan tillbaka till Tarifa, återigen med goda chanser att se Gulnäbbad lira och kanske Mindre lira, plus några marina däggdjur. Övernattning i Tarifa
Dag 8 – Om tiden tillåter kommer vi att besöka Tarifa hamn innan vi beger oss tillbaka till Malaga flygplats för avresa hem.

18-25 september 2013 Max 7 deltagare

Pris 12.900:- för landarrangemang exkl. flyg

Samling Malaga flygplats 18 sep kl. 13.00

I priset ingår spansk och svensk guide, alla transporter, alla måltider och övernattningar.

Båtbiljett tor tillkommer ca 50€

Enkelrumstillägg 1.500:-

Anmäl dig här

Anmälningsavgift 1.500:- sätts in på bankgiro  5405-7278. Anmälan senast 10 juli

Flygbiljetten hjälper dig Tur och Retur med

Tur och Retur

Norra Storgatan 6

252 20 Helsingborg

Tel 042 13 95 00

Södra

                            Fullbokad!